Clixsense

Khamis, 12 November 2015

Ruhil And Metal Child - Suratan Tersirat

Ruhil And Metal Child - Suratan Tersirat


Semalam Adalah Mimpi Ngeri
Redup Bayang-bayang Yang Menghantui Diriku
Kau Bagaikan Madu Beracun

Musnahlah Aku Dalam Syurga Ciptaanmu

Tapi.... Ini Adalahlah Sebuah Kenangan
Yang Akan Tersirat Padamu
Yang Sudah Tersurat Buatku

Tak Dapat Ku Melupakan
Kau Yang Pernah
Meneduhku....

Panasnya  Ku Rasakan
Kehidupan Tanpa Mu
Namun Panas Lagi Setelah Itu
Kerinduanku..

Diperdayakan Oleh Cinta......



Ciptaan : M.Nasir / Bob
Terbitan : Dunia Muzik WEA Sdn. Bhd.
Edaran : Luncai Emas Sdn. Bhd.



Lagu ni telah menjadi soundtrack filem 'Tak Kisah Lah Beb' lakonan Faizal Hussein, Rosyam Nor, Melissa Saila.

Youtube link

Rabu, 4 November 2015

Beri Sokongan Bukan Mengata......


Lumrah manusia suka mengata daripada memberi sokongan kepada orang yang sedang berusaha untuk menambah baik kehidupan yakni mencari rezeki yang halal. Tulisan ini bukan untuk memburukkan tetapi untuk memberi kesedaran kepada sesiapa yang membaca dan sentiasa memberi kata-kata negative kepada orang yang sedang berusaha meningkat taraf kehidupan dikala keadaan ekonomi yang sekarang yang agak sedikit parah, dan mungkin tulisan ini juga boleh memberi semangat kepada sesiapa yang di dalam keaadan yang saya nyatakan.

Seharusnya kita harus berbangga kerana terdapat ahli keluarga,kawan atau sesiapa sahaja di sekeliling terdekat kita yang ingin menjadi positif ke arah menambah baik kehidupan. Cabaran di zaman sekarang sangat hebat dikala keadaan ekonomi nya, sosial politik yang banyak memberi tekanan untuk yang berkeluarga malah yang masih bujang pun rasa sama apa yang berkeluarga rasa.

Oleh itu, saya tekankan berilah sokongan kepada orang yang ingin menambah baik kehidupan nya, apa yang dia ingin buat sokong atau beri cadangan bukan nya kita mengata, perli, atau keji. Kalau dia nak berniaga ka, nak menjual barang ka, menjalankan sistem MLM atau Affiliate janji ia nya halal, bukannya menipu orang.

Berharap dengan penulisan yang sedikit ringkas ini dapat membuka mata orang ramai..

Assalamualaikum.

Klik Clixsense untuk daftar..



Ahad, 1 November 2015

JIKA ASAS PERKAHWINAN....


· Jika asas perkahwinan adalah kerana seks, maka pasangan akan selalu bertengkar jika suasana di bilik tidur tidak memuaskan.

· Jika asas perkahwinan adalah kerana harta, maka pasangan bakal bercerai jika ekonomi dalam rumah tangga merudum dan muflis.


· Jika asas perkahwinan kerana kecantikan wajah dan tubuh badan, pasangan akan lari apabila rambut beruban, muka kerepot atau badan jadi gendut.

· Jika asas perkahwinan kerana anak, maka pasangan akan mencari alasan untuk pergi jika hati (anak) tidak hadir.

· Jika asas perkahwinan kerana keperibadian, pasangan akan lari jika orang berubah tingkah lakunya.

· Jika asas perkahwinan kerana cinta, hati manusia itu tidak tetap dan mudah terpikat pada hal yang lebih baik, tambahan pula manusia yang dicintai pasti mati atau pergi.

· Jika asas perkahwinan kerana ibadah kepada Allah, sesungguhnya Allah itu kekal dan Maha Pemberi Hidup kepada makhluk-Nya. Allah mencintai hamba-Nya melebihi seorang ibu mencintai bayinya.

Maka, tidak ada alasan apa pun di dunia yang dapat meretakkan rumah tangga kecuali jika pasangan menderhakai Allah.

Selasa, 27 Oktober 2015

Duit Online dengan Clixsense

Buat Duit Mudah dengan Clixsense

-Pengenalan Clixsense-

Clixsense telah ditubuhkan pada tahun 2007 dan sehingga ke hari ini ia masih beroperasi dengan penuh komited. Lebih jutaan ahli seluruh dunia telah berdaftar secara PERCUMA (Standard) dan ada juga yang menjadi ahli BERBAYAR (Premium). 


-Apa itu Clixsense?-

Clixsense ialah program Affiliate yang akan membayar anda setiap kali anda melakukan tugasan yang diberikan antaranya View Ads, Surveys, Offers, Menjawab Task yang diberikan, mendengar radio online, bermain clixgrid, download aplikasi ke telefon mudah alih dan berforum. semua itu dibayar dan mendaftarnya secara PERCUMA. Klik sini untuk mendaftar.


-Apa yang perlu ada untuk memulakan Clixsense?-

1. Internet
2. Komputer atau Laptop
3. Akaun PayPal 
4. Akaun bank anda (saya cadangkan Maybank,CIMB)

-Kenapa perlu daftar Clixsense?-

Saya yakin apabila anda daftar anda akan merasai keseronokan sama seperti saya :-
1. Kebebasan kewangan/bekerja
2. Bebas hutang
3. Pendapatan tambahan untuk anda
4. Menambah kenalan dan ilmu
5. Yang penting daftar PERCUMA 

Dua Jenis Keahlian Iaitu STANDARD dan Premium



-Kenapa perlu daftar Clixsense?-

Program ini sangat sesuai sekali kerana anda boleh menjana pendapatan sampingan hanya
1. Sambil melayari internet 
2. Sambil bersosial di FB/Twitter
3. Menonton movie/Youtube
4. Mendengar radio
5. Tidak perlu jumpa orang
6. Tidak perlu simpan stok

Jika dihitung secara logik dan sentiasa dipraktikkan setiap hari, kiraan seperti berikut adalah
contoh :- 1 iklan 30 saat dan kita di bayar 0.01 - $5
(kita pilih yang per iklan 0.01 saja)

1 klik = $ 0.01 * 20 iklan sehari = 20 x 0.01 = $ 0.20 * 30 hari = $ 6
Kiraan ini tidak termasuk referral klik lagi dan lain-lain offer,task survey, dengar radio dan clixgrid.

Klik Logo Dibawah Untuk Mendaftar.




Bekerjasama dengan clixsense.com

Jumaat, 9 Oktober 2015

Perlis negeri yg aman

Assalammualaikum,

Perlis Indera Kayangan atau Darul Sunnah ialah negeri yg aman dengan pemandangan indah sawah padi dan bukit-bukit. Semenjak berkelana di sini selama setahun banyak pemandangan indah yang aku lihat disini. Walaupun pembangunan seperti shopping mall di sini kurang tak seperti di negeri-negeri lain misalnya, tapi ia tetap best. Sampai ada yang perli . "Jerebu tak sampai kat Perlis sebab tak da mall", melawak yg bodoh bg aku kerana dia tak mengerti keindahan sebenar. Biasa la jiwa muda hanya mahu keseronokkan.
Selain daripada itu, penduduk disini peramah dengan dialek bahasa utaranya lebih lembut didengar berlainan dengan dialek utara yang lain.
Mai la Perlis jangan segan silu. Bye.. Hahaha

Isnin, 5 Oktober 2015

ZOOL FAHMI: Buat Duit Mudah dengan Clixsense

ZOOL FAHMI: Buat Duit Mudah dengan Clixsense: Assalammualaikum, Hari ini saya ingin share 1 website yang boleh anda buat duit tanpa keluar modal. Website ini ialah Clixsense. Clixsense...